keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Shampoot & Hoitoaineet

Jostain kumman syystä mä olin elänyt siinä uskossa, ettei mulla pahemmin ole shampoita tai hoitoaineta, ja senpä takia tilasinkin silloin aiemmin TIGIn Re-Energize shampoon ja hoitoaineen. Nyt kun olen muutenkin koittanut vähän katsastaa kuinka paljon mulla on kaikkea turhaa kosmetiikkaa, tajusin samalla sen, että onhan mulla noita hiustenhoitotuotteitakin ihan kiitettävän paljon. Tässä pieni katsaus niihin :)


TIGItä multa löytyy nämä Bed Headin Dumb Blonde shampoo ja hoitoaine molemmat 750 ml koossa. Molemmat ovat rakennepaikkaavia ja tarkoitettu siis vaurioituneille hiuksille. Tykkään tosta shampoosta todella paljon, se tuoksuu aivan ihanalle ja pesuteho on todella hyvä. Hoitoaine on jäänyt vähän vähemmälle käytölle, vaikkei siinäkään oikestaan mitään vikaa ole. Ainut huono puoli on oikeastaan toi pumppupullo, sillä hoitoaine on koostumukseltaan sen verran paksua, että sitä on välillä hieman hankala saada pumpattua ulos tuolta pullosta. Hiukset tuntuvat kuitenkin ihanan pehmeiltä hoitoaineen käytön jälkeen, ja Dumb Blonde -sarja sopii mainiosti omille blondatuille ja vaurioituneille hiuksilleni. Huonona puolena näissä on hinta, sillä itse löydän kyllä halvemmallakin aivan yhtä hyviä ja jopa parempia tuotteita.


Nämä TIGIn Bed Head Re-Energize -sarjan shampoo (250 ml) ja hoitoaine (200 ml) ovat olleet todella kovassa käytössä niiden ostamisesta asti. Tuotteet ovat kosteuttavia ja hyvää vaihtelua rakennepaikkaaville tuotteille. Nämä onkin tarkoitettu ilmeisesti lähinnä normaaleille hiuksille ja tuotteiden tulisi lisätä hiusten kiiltoa sekä vahvistaa niitä. 


Näiden molempien tuotteiden olemassaolon olin täysin unohtanut. Vasemmalla on belle merkin värjätyille hiuksille tarkoitettu hoitoaine (300 ml), jonka ostin viime kesänä ulkomailta yhdessä saman sarjan shampoon kanssa ihan kokeilumielessä. Ei noilla tainnut olla hintaa kuin pari euroa/kpl, ja hoitoaine pääsi testiin ihan jo siellä paikan päällä, kun mukana ollut hoitoaineeni pääsi loppumaan. En erityisemmin pitänyt tuosta, hoitoaine ei ollut kovin hoitava ja varmaan siitä syystä sen käyttö rajoittui vain matkan viimeisiin päiviin, enkä ole siihen Suomessa enää koskenut. Shampoota en ole testannut lainkaan enkä tiedä aionko testatakaan. 

Oikealla olevan Herbina Marja Span kosteuttavan hoitoaineen ostin joskus vähän alle vuosi sitten, kun edellinen hoitoaineeni pääsi loppumaan eikä tilaamani uusi hoitoaine ollut vielä tullut. Tämä oli käytössä muutaman päivän ajan ja sain tosiaan jo niiden päivien aikana käytettyä ison osan tuosta 200 ml pullon sisällöstä. Jouduin käyttämään tätä todella paljon yhdellä kertaa eikä tämäkään ollut mieleeni. Tykkään kyllä Herbínan ihonhoitotuotteista, mutta tämä hoitoaine ei tehonnut minun hiusteni tarpeisiin riittävän hyvin, jotta ostaisin sitä uudelleen.


Hopeashampoita multa löytyy kaksi kappaletta - Matrixin Color Care So Silver Shampoo (300 ml) sekä L'Oréal Professionnel Silver Shampoo (500 ml). Tuon Matrixin hopeashampoon ostin ensimmäisenä heti värjättyäni hiukset vaaleiksi ja tykkäsin siitä kovasti. Shampoo taittoi keltaisuutta pois kiitettävän hyvin, mutta ei ole kuitenkaan koskaan saanut hiuksiani sinisen/lilan tms. sävyisiksi. Ostettuani L'Oréalin hopeashampoon olen kuitenkin käyttänyt enemmän sitä. Se toimii vielä hitusen paremmin kuin Matrixin hopeashampoo ja lisäksi sen pesuteho on myös astetta parempi.


Hopeashampoiden jatkoksi esittelen KC Professionalin Color Maskin sävyssä Silver (200 ml), joka on siis sävyttävä hoitoaine. Tuote on myös korjaava ja rakennepaikkaava ja sopii siis kaikin tavoin todella hyvin hiuksilleni. Tätä tulee kuitenkin käytettyä melko harvoin pitkälti siitä syystä, etten ikinä ehdi/malta odottaa sitä 5-10 minuuttia, jonka tämän pitäisi antaa vaikuttaa hiuksissa. Täytyy kyllä taas kunnostautua tämän käytön kanssa, sillä mulla ei ole mitään huonoa sanottavaa näistä KC:n Color Maskeista. Näitähän löytyy todella monessa eri sävyssä ja ne todellakin sävyttävät hiuksia, eli tekevät sen mitä lupaavat.

L'Oréal Professionnelin Absolut Repair Cellurar -hoitoaineesta (150 ml) olen tainnut täällä puhua aika monta kertaa aiemminkin, mutta hehkutetaan nyt vielä kertaalleen sitä, kuinka taivaallisen hyvä hoitoaine tuo on! Tämä on siis korjaava hoitoaine erittäin vaurioituneille hiuksille, ja käytön jälkeen hiukset tuntuvat todella pehmeiltä ja ainakin hetkellisesti parempikuntoisilta. Ajattelin testata saman sarjan shampoota kunhan joskus tulevaisuudessa taas tulee tarvetta uudelle shampoolle.


Dermosilin Deep Cleansing Shampoon (250 ml) sain aika yllättäen viime kesänä ja tänään taas muistin pitkästä aikaa edes omistavani tuon. Kyseessä on siis syväpuhdistava shampoo, jonka tulisi pestä tehokkaasti pois kaikki muotoilutuotteiden jäänteet sekä lian. Olen käyttänyt tätä pari kertaa, enkä tiedä hoitavatko muutkin shampooni asiansa todella hyvin, mutta en tuntenut mitään sen kummempaa eroa ihan tavalliseen shampooseen verrattuna tätä käytettyäni. Muita syväpuhdistavia shampoita mulla ei tällä hetkellä olekaan, joten sen puolesta on ihan hyvä, että toi on olemassa.

Keskellä oleva Aussien Color Mate Shampoo (500 ml) on kaikkien aikojen suosikkini. Olen käyttänyt monia hyviä shampoita, mutta en koskaan mitään yhtä hyvää ns. perusshampoota kuin tämä. Tuote on tarkoitettu värjätyille hiuksille ja pesuteho tuossa on ihan uskomattoman hyvä. Pullo on jo lähes tyhjä ja täytyy muistaa katsoa josko laivalla myytäisiin noita isoja kokoja ja saisin taas kotiutettua uuden. Rakennepaikkaavat ja korjaavat shampoot on toki hyviä, mutta välillä on mun mielestä ihan hyvä käyttää myös tällaisia "tavallisia" shampoita. Hintakaan näissä Aussien tuotteissa ei ole lainkaan niin päätähuimaava kuin vaikkapa Tigin tuotteissa.

Oikealla on 30 ml pienikokoinen LivBoxista saatu testikoko Bonacuren Oil Miracle Rose Oil -shampoota. Tuote on tarkoitettu rasittuneille hiuksille ja hiuspohjalle ja sillä on kosteuttava vaikutus. Olen pari kertaa käyttänyt tuota ja molemmilla kerroilla joutunut käyttämään shampoota hyvin paljon, jotta olen saanut hiuksistani puhtaat. Tuoksu ei myöskään ole mieleeni, joten senpä takia tämä on varmaan jäänyt kylpyhuoneeni hyllylle roikkumaan ja odottelemaan koska viitsin käyttää tämän loppuun. Hiukset tulivat toki puhtaiksi, mutta voin saada saman lopputuloksen myös pienemmällä vaivalla, joten tätäkää en aio itse ostaa.


Loppuun vielä kuva Matrixin Biolage ja Curl Boucles -shampoo ja hoitoainenäytteistä. Tällaiset ovat mielestäni käteviä esim. matkoille, jos ei omista tai halua ostaa matkakokoisia tuotteita ja täysikokoiset pullot ovat todella isoja. Näitä olenkin lähinnä säästellyt juuri tuota tarkoitusta varten.

Nyt haluaisinkin kuulla mitä shampoita ja hoitoaineita teillä on käytössä? Entä onko teillä käytössä jotkut luottotuotteet vai ostatteko yleensä vanhojen loputtua uusia tuotteita, joita ette ole testanneet aiemmin? :)

2 kommenttia:

  1. Nuo Tigin tuotteet on aivan ihastuttavia, tehokkaita ja kaiken lisäksi tuoksuvat ihan älyttömän hyviltä! Tuoksu on mulle aika tärkeä juttu niin hassulta kun se ehkä kuulostaakin:')
    Upea banneri, tykästyin kyllä älyttömästi sun blogiisi kun tähän törmäsin ja tätä tutkailin, jään ehdottomasti innolla odottelemaan uusiakin poustejasi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Kata<3 :) Tigin tuotteet kyllä voittaa ainakin tuoksussa mennen tullen varmaan kaikki muut testaamani hiustenhoitotuotteet :D Tuoksu on mullekin kyllä tärkeä asia, eli ymmärrän hyvin mitä tarkoitat! :)

      Poista

Kiitos kommentista!