sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

NYX Stay Matte But Not Flat Liquid Foundation


Tein jokin aika sitten tilauksen elevenille, josta ostoskoriin ja sitä kautta tilaukseen lähti muutama ihonhoitotuote poikaystävälle sekä palkinnot blogiarvontaan, joka on käynnissä vielä viikon ajan. Ainut itselleni tullut tuote oli tämä NYXin Stay Matte But Not Flat Liquid Foundation, josta aion tänään kertoa mielipiteeni teille. Ensinnäkin uuden meikkivoiteen tilaaminen netistä on aina riskialtista, mikäli oikea sävy pitää valita pelkkien tuotekuvien ja Googlen kauta löytyvän materiaalin perusteella. Päädyin lopulta keltapohjaiseen ja vaaleaan sävyyn Ivory, joka osoittautui täydelliseksi. Mulla ei tällä hetkellä taida edes olla toista meikkivoidetta, joka mätsäisi mun ihon sävyyni yhtä hyvin kuin tämä, eli kerrankin voin sanoa onnistuneeni meikkivoiteen sävyn valinnassa, vaikka valinta piti tehdä vain kuvien perusteella! Meikkivoide maksoi 8,90 € ja edullinen hinta olikin syy, miksi uskalsin tämän lähteä tilaamaan.

Öljytön meikkivoide lupaa nimensä mukaisesti tehdä meikkipohjasta matan, mikä mulle itselleni on erityisen tärkeää. Suosinkin nimenomaan enemmän mattalopputuloksen antavia meikkivoiteita kuin heleyttäviä. Lopputulos oli matta eli tuote teki sen osalta mitä lupasikin. Meikkivoiteen haju kiinnitti välittömästi mun huomioni, sillä se oli jotenkin hieman tunkkainen eikä ollenkaan miellyttävä mun mielestäni. En usko, että oon mitään vanhentunutta/pilalle mennyttä tuotetta saanut, sillä jotkut meikkituotteet vaan tuoksuvat hieman epämiellyttäviltä ja tää oli juuri sellainen. Ei se haju mitenkään häiritsevän paha ole eikä sitä haista enää jälkeenpäin, mutta levittämishetkellä kyllä.


Meikkivoidetuubin kyljessä on maininta "full coverage" ja niin elevenin kuin esimerkiksi Sokoksenkin sivuilla sanotaan, että meikkivoide antaa peittävän lopputuloksen. Ensikertaa levittäessäni tätä NYXin meikkivoidetta kasvoilleni käytin Real Techniquesin Miracle Complexion Spongea, eli beautyblenderin tyylistä meikkisientä ja ihmettelin minne se meikkivoide kasvoilta oikein hävisi. Kasvot näyttivät oikeasti siltä, ettei niissä mitään meikkivoidetta olisi edes ollut. Kaikki punoitus, silmänalusten sinisyys, pienet näpyt, pisamat ym. epätasaisuudet näkyivät ihan selkeästi. Heitin päälle reilulla kädellä toisen kerroken meikkivoidetta ja vihdoin ihon sävy alkoi näyttää tasaisemmalta. En edelleenkään kyllä ollut sitä meiltä, että meikkivoide olisi lähelläkään peittävää vaan korkeintaan puolipeittävä, jos sitäkään.

Tossa vaiheessa olin jo valmis viskomaan koko putelin ikkunasta pihalle ja olin todella pettynyt, mutta annoin meikkivoiteelle uuden tilaisuuden seuraavana päivänä. Toisella kerralla käytin levitykseen meikkivoidesivellintä, jota normaalistikin käytän meikkivoiteen levitykseen. Siinä vaiheessa tajusin, ettei vika ollut todellakaan täysin itse meikkivoiteessa vaan välineessä, jolla meikkivoiteen olin levittänyt. Siveltimen kanssa tämä meikkivoide antoi puolipeittävän lopputuloksen jo ensimmäisellä kerroksella ja olin peittävyyteen tyytyväinen, kun lisäsin meikkivoidetta tiettyihin kohtiin kasvoilla vielä toisen kerroksen. Jostain syystä RT:n meikkisieni oli ilmeisesti imenyt itseensä sen meikkivoiteen sen sijaan, että se olisi jäänyt kasvoille. Mä en ole koskaan aikaisemmin kyseistä meikkisientä käyttänyt meikkivoiteen levittämiseen, joten täytyy koittaa tota vielä jonkun toisen meikkivoiteen kanssa ennen kuin tuomitsen ton sienen ihan täysin.


Vaikka siveltimellä meikkivoide tosiaan jäi kasvoille, oli senkin kanssa pienoisia ongelmia. Meikkivoide ei nimittäin halunnut lainkaan asettua kasvoille vaan se vaan liukui paikasta toiseen sen mukaan, kun sivetimellä sitä koitin kasvoille levittää. Jouduin siis lopulta kuitenkin tarttumaan vielä siihen meikkisieneen ja painelemaan kasvot sen kanssa läpi, jotta meikkivoide asettui paikoilleen. Tällä kertaa käytössä oli beautyblender, jota käytän monesti muutenkin samaan puuhaan ja lopulta olin kuin olinkin tyytyväinen lopputulokseen. Koostumukseltaan meikkivoide on todella paksua ja jämäkkää ja veikkaan että se kasvoille huonosti asettuminen johtuu ainakin osittain siitä.

Meikkivoiteen plussat:
+ Edullinen hinta
+ Sävyjä myös suomalaiselle vaalealle iholle
+ Mattalopputulos

Ja miinukset:
- Vaikea työstää kasvoille
- Epämiellyttävä haju
- Ei anna peittävää lopputulosta yhdellä kertaa


En välttämättä lähtisi tätä kyseistä meikkivoidetta ostamaan uudestaan, mutta hintaansa nähden mä olen tähän kyllä tyytyväinen, sillä en mä alle 10 euron meikkivoiteelta odota ihmeitä. Meikkivoiteella oli vaan hieman liian suuret lupaukset, joiden myötä ne odotukset totta kai olivat mulla myös korkealla eivätkä ne kaikki ihan täyttyneet. Perushyvä meikkivoide, mutta tän käyttö vaatii vähän turhan paljon aikaa mun makuuni. Lopputulos on kuitenkin kaunis ja siihen oon ollut tyytyväinen.

Ovatko NYXin meikkivoiteet tuttuja? :)

12 kommenttia:

  1. Jotkut meikkivoiteet ovat sellaisia, että bb ei niissä toimi, pari tällaista on tullut vastaa ja juurikin molemmat tällaisia peittävämpiä tapauksia. Mutta annas kun levität ne siveltimellä niin takuulla on full coverage heti. :D BB on just hyvä tällaisten kanssa viimeistelemään sellainen utuinen lopputulos, mutta yksinään sillä levitys ei vaan onnistu kovin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näköjään ei, mutta sitten taas jotkut meikkivoiteet tosiaan tarvii sen meikkisienen siihen viimeistelyyn, kun pelkällä siveltimellä ei saa kaunista lopputulosta millään :D Kieltämättä itse käyn nykyään lähes aina bb:tä tohon viimeistelyyn, kun sillä saa luonnollisemman ja tasaisemman lopputuloksen :)

      Poista
  2. Ei ole tuttuja, just ostin uuden Shiseidolta ja kun riittoisia niin ei kovin usein tarvitse hankkiakaan.Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikkivoiteet riittää kyllä tosi pitkään :) Mulla on tälläkin hetkellä yksi Shiseidon meikkivoide ja oon kyllä tykännyt siitä! Kiitos kovasti<3

      Poista
  3. Ei ollut tuttu tämä, mutta kiva että kirjoitit tän postauksen! Olisin muuten saattanut haksahtaa tähän kohta, kun uuden peittävämmän meikkivoiteen hankinta alkaa olla ajankohtainen ja ostelen mielelläni kokeiluun tällaisia halvempiakin. Mutta nyt tiedän ettei tämä ole omia tarpeitani vastaava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tätä en kyllä lähtisi suosittelemaan, vaikka toisaalta kyllä tää varmasti toimii monien kasvoilla paremmin kuin mun :) Onneksi markkinoilta löytyy paljon vaihtoehtoja ja myös niitä halvempiakin meikkivoiteita, jotka on oikeesti tosi hyviä!

      Poista
  4. Ei oo kokemusta NYXin meikkivoiteista. Mä oon niin huono ostamaan mitään uusia meikkivoiteita, aina ostan sen tutun meikkivoitteen, vaikka sekään ei ole tarpeeksi hyvä. Jostain olis kiva löytää oikeasti peittävä meikkivoide!

    En oo tajunnu, että sillä millä meikkivoiteen levittää, voi olla jotain merkitystä :D Onks sulla heittää mitään meikkivoidesivellin suositusta? En oo koskaan siveltimellä kokeillu, mutta voisi mielenkiintoista joskus koittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän niin ton tunteen, kun mistään ei oikein löydy hyvää eikä haluaisi myöskään laittaa kamalia summia rahaa siihen, että testailee niitä meikkivoiteita. UD:n All Nighter on ihan superpeittävä ja mun ehdoton suosikkini on MAC:n Studio Fix Fluid. Se ei oo ihan niin peittävä kuin UD, mutta muuten se oli mulle ihan täydellinen. Harmi vaan, ettei MAC ole eläinkokeeton :/

      Joo mä oon nyt saanut huomata, että sillä välineellä tosiaan saattaa olla aika isokin merkitys :D Mä käytän Sigman F60 Foundation meikkivoidesivellintä ja se on ihan paras siihen puuhaan :) Monet tykkää myös RT:n siveltimistä meikkivoiteen levitykseen!

      Poista
  5. Mä oon testannut tätä meikkivoidetta ja täytyy sanoa, etten kyllä ollut fani :D Siis juurikin tuon takia, että meikkivoide sanoo olevansa täysin peittävä, mutta ei sitten kuitenkaan peitä mitään. Siveltimellä mä saan tämän kanssa tosi viiruisen lopputuloksen, eikä meikkivoide tosiaan asetu paikoilleen. Ja lisäksi itselläni kun iho rasvoittuu, tämä alkoi näyttää päivän mittaan kiiltävältä sotkulta. Mä en varmaan keksi tästä mitään hyvää sanottavaa, paitsi sävyvalikoima on ihan jees markettimeikkivoiteeksi. Oon kuitenkin testannut aivan loistavia ja vielä halvempia meikkivoiteita, kuten Elfin Acne Fighting Foundation, joka on ihan mun lemppari. Myös essencen tätä puolet halvempi Camouflage-meikkivoide vaikuttaa hyvältä ensivaikutelman perusteella. Odotukset eivät olleet korkealla halvan hinnan vuoksi, mutta kyseinen meikkivoide peitti oikeasti kaikki värivirheet juuri RT:n sienellä laitettaessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama juttu mulla :D Siveltimellä tulee viiruinen lopputulos eikä se meikkivoide asetu ollenkaan paikoilleen ja se on pakko käydä läpi meikkisienen kanssa. Eikä lopputulos todellakaan ole niin peittävä kuin oletan peittävän meikkivoiteen antavan. Mulla toi sentään on pysynyt ihan hyvin koko päivän, mutta voi olla että kesällä toi lähtisi mullakin leviämään :/ Oon kuullut hurjasti kehuja essencen meikkivoiteista ja tota voisin kyllä testata itsekin! Kiva myös kuulla, että toi RT:n sieni toimii, vaikka tän NYXin meikkivoiteen kanssa se ei todellakaan toiminut :D

      Poista
  6. Mä mietin kun kävin Nykissä Nyxin myymällä tuota meikkivoidetta, mutta ostinkin jonkun New Yorkkilaisen merkin meikkivoiteen :) Onneksi en ostanut, en tiedä olisinko edes osannut käyttää tuota :D Kiitti jälleen rehellisestä arvostelusta, nää on ihan parhaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvä ettet ostanut sitä NYXiä, vaikka toisaalta olishan se sulla voinut toimia paljon paremmin mitä mulla! :D Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta<3 :)

      Poista

Kiitos kommentista!